Weetjes & tips

Weetjes & tips

Supervers ingevroren

Van kop tot kont

Ons vlees halen we zo dicht mogelijk bij ons uit de buurt. Het komt vaak van kleinschalige boerderijen waar de dieren stuk voor stuk met liefdevolle aandacht worden verzorgd door de boeren. Zoals op de boerderij van Inge Vleemingh van De Goed Gevulde uit Halle/Mariënvelde. Eens in de zoveel tijd bestellen we een heel varken of een heel rund en vriezen we de superverse stukken vlees in. We gebruiken alles, van kop tot kont dus. Het gangbare vlees vind je ingevroren in de maaltijdtasjes. De minder gangbare stukken vlees gebruikt onze chefkok Dionne in haar keuken.

Omdat we voor het kop tot kont concept kiezen, kan het dus zijn dat je in de maaltijdtasjes ook bevroren stukken vlees vindt. Nuttig deze stukken vlees binnen 1 tot 3 dagen. Of, zorg dat je het in bevroren staat in je eigen vriezer een plekje geeft.

Hoeveelheden

Iedere maaltijd een eigen tasje.

De recepten zijn samengesteld op basis van 4 personen. Heb je besteld voor 2 personen, dan zijn de hoeveelheden in je tasjes afgemeten op 2 personen. Dus in plaats van 1 kilo aardappelen, vind je 500 gram aardappelen in je tasje.

Soms wijken we hier iets vanaf. Zoals bij de sausjes en de kruiden, hier zit vaak iets meer in. Voeg het naar eigen smaak toe.

Ook bij de groenten vind je weleens een hele kool of hele krop sla in plaats van een halve. Gebruik de hoeveelheid die voor jullie passend is en maak van dat wat overblijft een heerlijke soep, gebruik het als wokgroenten of vries het in. Zo geniet je nog een extra dagje van onze maaltijdtasjes.

Alle ingrediënten voor 1 maaltijd vind je over het algemeen in 1 zakje of tasje.

horstinkfoto

Uit de streek

We werken zoveel mogelijk met verse producten uit onze eigen streek.

Onze vaste Noabers zijn:

 • Aardappelboer Lensink uit Aalten: aardappels uit de Achterhoek;
 • Varkensboerderij De Goed Gevulde uit Halle: varkensvlees uit de Achterhoek;
  • deze producten levert boer Inge diepgevroren bij ons aan. We kopen namelijk altijd hele varkens en gebruiken de producten van kop tot kont.
 • Wolters Poelier uit Harreveld: eerlijke kip uit Nederland;
 • Slagerij van Geemen uit Groenlo: rundvlees uit de Achterhoek of Twente;
 • Nr. 30 uit Harreveld: onbespoten groenten uit Harreveld;
 • Groenten&fruit van Smits uit de Heurne;
  • groenten & fruit zoveel mogelijk uit De Heurne of elders uit Nederland. Hier kiezen we ook bewust voor sinaasappels, kiwi’s en bananen die natuurlijk van verder weg komen. Dit in verband met de variatie die onze klanten graag willen.
 • Vishandel Wennekes uit ‘s Heerenberg & Deunk uit Winterswijk;
  • voor de variatie voegen we deze producten ook toe. Niet lokaal, maar wel vers en lekker.
 • Zorg- en zuivelboerderij De Lindeboom: eerlijke kaas & zuivelproducten;
 • Bergeländer: eerlijke & ambachtelijke hangop.
Red Bildstar

Natuurlijk mooi

De ware aard van onze producten.

Veel van onze groenten, zuivel- en vleesproducten zijn onbespoten en onbewerkt. Dit betekent dat ze er soms minder mooi & perfect uitzien dan de producten in de supermarkt. Ze zijn zeker er niet minder vers en lekker om, maar doordat onze leveranciers geen kleurstoffen of iets dergelijks toevoegen, zie je de ware aard van deze eerlijke én gezonde producten.

Welke box is jouw favoriet?

Vleesliefhebber? Gek op vis? Of toch liever vooral heel veel groenten? We hebben boxen in allerlei smaken.