Over ons

Noaberschappen. Waarom eigenlijk?

Vers, goed en lekker eten wordt in ieder Achterhoeks huishouden gewaardeerd.
Met de NoaberBox kook je met kwalitatieve ingrediënten van onze ‘noabers’: leveranciers bij ons uit de buurt. Wij maken er wekelijks lekkere recepten bij.

We doen dit natuurlijk niet zomaar. We houden namelijk van eten. Mooie, verse ingrediënten bij elkaar zoeken, zoveel mogelijk uit onze streek, deze op een goede manier bereiden en vervolgens heerlijk opeten.

Gewoon goed eten

Zonder poespas een eerlijke maaltijd op tafel. Dat is waar we graag bij helpen.

Wij zijn Marlot en Dionne en we houden van eten :)! Op allerlei manieren. We vinden het interessant wat er in voeding zit, waar het vandaan komt, hoe je het lekker bereidt en wat voeding zoal voor je kan doen. Wat zit er bijvoorbeeld in alle pakjes, zakjes en potjes die we in de supermarkt kopen? Hebben we dat überhaupt nodig? En, waarom eten we in de winter sperziebonen uit Marokko en geen spitskool uit Nederland?

Goeds, eerlijks en moois

Met deze vragen zijn we op onderzoek uitgegaan. Gewoon heel eenvoudig, in de Achterhoek de boer op! Voor ons echt behoorlijk verrassend hoeveel lokale ondernemers zich bezighouden met voedingsproducten en wat voor kennis en kunde ze in huis hebben van de Achterhoekse grond, de producten en de manier van het verwerken van deze producten. Daar kunnen we wat mee, dachten we!

Op het achterhoekse aanrecht

Er is zoveel goeds, eerlijks en moois te halen in onze buurt, dat we graag willen helpen om deze producten veel meer en vaker in alle Achterhoekse huishoudens op het aanrecht te krijgen.

Wat voor heerlijke gerechten je met al deze ingrediënten kunt maken, daar weten wij (lees: Dionne ;-)) wel raad mee! Dus..

..wekelijks vers lokaal lekkers van onze Noabers + heerlijke recepturen van Dionne en dat allemaal in één handige box! Op deze manier willen we vanuit Noaberschappen jullie op een heel laagdrempelige manier eerlijke producten laten leren kennen, proeven en waarderen. Zonder al te veel poespas.

Naast voeding verdiepen we ons ook graag in goede wijnen, whisky en bieren. Dus voor de liefhebber: het kan maar zo zijn, dat er af en toe eens iets extra lekkers in je box zit!

Dit alles tegen een eerlijke prijs, voor jou én voor onze Noaber.

Welke box is jouw favoriet?

Vleesliefhebber? Gek op vis? Of toch liever vooral heel veel groenten? We hebben boxen in allerlei smaken.